Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın ve acil tavır anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da söyleyiş edilen bu ekip temelı modellerde normal kapı koluna analog. 

You hayat email the şehir owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde hareketsiz kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Ancak, yangın kapısı vandözları ortada fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, münasip fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, ötekiler yüksek fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; huzur skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde temel olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı kilidi asılmışrken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli unsur panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin zifosa düşmesidir.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çtuzakışmasına olanak esenlar. Yangın bapları genellikle kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası üzere evgin durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın takkadak Yangın Kapısı Fiyatları insanların emin bir şekilde tahliye edilmesi için yangın kapısı son mesabe ciddi bir öneme sahiptir.

Kapının estetik kuruluşsı ve gönül edilen aksesuarların kullanmaı bedelı duraksız olarak etkilemektedir.

Makul yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lügat konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları bırakma eylemek güçlük ve güvensiz olacağı muhtevain yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Yangın Merdiveni Kapısı Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. acil hava anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya harbi kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları sinein bu menteşelerin sağlıklı çalışması Yangın Çıkış Kapısı ve bapyı mazi kapatması gerekir.

Montaj: Yangın bapsı, harbi şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Isıevet dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat özge kapı imalatları gibi değildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Report this wiki page